Reisverslag 8 daagse vakantie Cala d’Or, Mallorca 2004


Dit is géén verre reis maar was wel bijzonder. We hadden dit reisje cadeau gedaan aan mijn moeder ter ere van haar 70e verjaardag.  Klik op het onderstaande plaatje om onze foto's te bekijken.
 
 


 

Woensdag, dag 1 (Rotterdam – Palma de Mallorca; ca. 1550 km.)
Vandaag vertrekken we naar Mallorca. We hebben dit reisje geboekt als cadeau voor mijn moeder. Ze wordt dit jaar 70 en we vonden dit wel een heel mooi geschenk. Ze wilde dolgraag nog eens een keertje vliegen en ze is jaren geleden, met mijn reeds overleden vader, ook op Mallorca geweest in dezelfde plaats als waar wij nu naar toe gaan. Toen we het haar vroegen waar ze naar toe zou willen, zei ze heel bedeesd en twijfelachtig……nou, Mallorca, daar zou ik best nog eens naar toe willen. Willem en ik keken elkaar aan en dachten, dat is een schot in de roos omdat wij al lang bij Mallorca hadden gekeken! 
   
Mallorca
   

Introductie:
Mallorca is het grootste eiland van de Balearen. De zon schijnt hier onvermoeibaar op de fraaie stranden die het eiland aan alle zijden omzomen. In het binnenland staat de tijd stil en vind je een rijke subtropische vegetatie, talrijke citrusplantages en een gastvrije bevolking. Ook de karakteristieke, eeuwenoude windmolens en mysterieuze druipsteengrotten zijn in het beeld dat Mallorca haar bezoekers biedt niet weg te denken. In het binnenland vinden we twee bergachtige gebieden: het steile Tramuntanagebergte en de mildere hellingen van het Levantgebergte. Hier valt veel bos te bewonderen, zelfs eikenbossen in de hogere delen. Een uitgestrekte vlakte daartussen met vele prachtige dorpen en landhuizen, met boomgaarden vol olijf- en amandelbomen en kleine akkers met groenten.
 
De verrassing van de natuur is steeds de doorgang naar zee. Zo denk je verloren te zijn geraakt in een landschap van bergen en kronkelwegen en meteen daarna is er weer een doorkijk naar de kust. Op Mallorca is van alles te doen voor de vakantieganger. Wie eens lekker wil uitrusten, kan heerlijk op het strand gaan liggen. Wil je wat meer zien van het eiland, dan kun je een flinke wandeling maken door één van de vier natuurparken. De bekendste badplaats op Mallorca is onbetwist El Arenal. Naast het hoogseizoen zijn er ook in het voor- en najaar veel toeristen, omdat ook dan de temperaturen nog aangenaam zijn. Taal: Spaans. In de toeristische gebieden kan men terecht met Duits en Engels. Hoofdstad: Mallorca heeft als hoofdstad Palma de Mallorca.Tijdverschil: Er is geen tijdsverschil met Nederland.

 
Ongeveer anderhalve week voor vertrek werden we nog opgeschrikt met de mededeling dat de reisorganisatie het contract met het complex waar we heen zouden gaan, per direct beëindigd heeft. Er waren diverse problemen en het complex voldeed niet meer aan de gestelde eisen. Allemaal leuk en aardig maar waar gaan wij nu heen!! We vonden het erg jammer want we hadden een erg leuke bungalow uitgezocht. Twee verdiepingen met op beide verdiepingen een slaapkamer met bijbehorende badkamer en altijd een tuin. Het complex lag ook erg mooi met kans dat je uitzicht had over een baai.
 
Als alternatief kregen we een ander appartement aangeboden, wat er op het eerste gezicht ook wel leuk uitzag, met drie kamers, dus naast de woonkamer ook twee aparte slaapkamers maar met één badkamer. Lag iets minder aantrekkelijk en verspreid over heel veel gebouwen met wel acht zwembaden. We konden het niet gelijk accepteren. De appartementen hadden drie verdiepingen en geen lift. We konden het alleen accepteren als ze ons konden garanderen dat we beneden zouden zitten. Traplopen is niet echt makkelijk voor mijn moeder die reuma heeft. Een keertje oké, maar als je een paar keer per dag drie of meer trappen op moet om weg te gaan of naar je appartement te gaan dan is dat geen lolletje. Na contact met de agent op Mallorca, werd ons verzekerd dat we op de begane grond zouden zitten. We zijn toen akkoord gegaan.

Appartementen Playa Ferrera
    


Algemene informatie over Appartementen Playa Ferrera:
Ruim opgezette vakantie-accommodatie bestaande uit 19 gebouwtjes (meestal met eigen zwembad) met totaal 200 appartementen en een mooie ligging boven de Cala Ferrera-baai. Playa Ferrera kent niveauverschillen binnen het complex. Verzorging: u verblijft op basis van logies. Faciliteiten: Receptie (24-uur) met kluisjesverhuur, lounge met TV-hoek en diverse (buiten)bars. Restaurant met buffetmaaltijden en à la carte mogelijkheden. Tevens à la carte restaurant/pizzeria. Totaal 8 zwembaden die verspreid door het complex liggen, zonneterrassen en 2 kinderbaden. Voor de kleintjes zijn er diverse speeltoestellen. Bij voldoende belangstelling wordt ca. 5 x p.wk. ‘s avonds iets georganiseerd. 
 
Ligging:

Aan de doorgaande weg op 650 m van een klein centrum, het centrum van Cala d’Or op 1500 m. Het Cala Ferrera-strand op 175 m (via sterk hellende weg en treden). Supermarkt aan de straatzijde. Bushalte op 200 m. Kamers: Inrichting kan verschillen; woon/slaapkamer met 2 zit/slaapbanken, eethoek en kluisje (te huur). Open keuken met 2 kookplaten en koelkast. Slaapkamer met 2 bedden. Badkamer. Balkon of terras met zitje. Max. 2 volw. en 2 kinderen. Extra informatie: Schoonmaak en wisseling handdoeken 3 x p.wk., wisseling bedlinnen 1 x p.wk. Kinderbed: gratis. U verblijft o.b.v. logies. U kunt ook verblijven o.b.v. halfpension tegen een toeslag van 108 Euro per persoon. Ook vertrek mogelijk vanaf Groningen.
 
Dus…………we vertrekken om ongeveer 15.30 uur uit Zoetermeer richting Rijswijk om Ma op te halen. We vliegen dit keer vanaf Rotterdam Airport, helaas pas erg laat. Dag 1 hebben we eigenlijk helemaal niets aan. Om 18.20 uur gaan we aan boord van de Boeiing 737-300 van Transavia en om 19.00 uur gaan we de lucht in. Op het vliegveld al wat gegeten dus we nemen alleen iets te drinken onderweg. Op deze bestemming biedt Transavia de ‘à la carte service’ aan. Dit is een cateringservice aan boord, waarbij het cabinepersoneel langs komt met snacks en (fris)dranken. Hieruit maak je -tegen betaling- je keuze.
 
Om 21.05 uur landen we op het vliegveld van Palma de Mallorca. Om 21.33 uur hebben we de koffers en kunnen we door de douane. De hostess van de reisorganisatie stond ons al op te wachten en vertelde ons dat we met een chauffeur mee moesten gaan die bij haar stond. Die zou ons naar Cala d’Or brengen. De transfertijd zou ongeveer 75 minuten zijn was ons verteld door het reisbureau. Wij liepen met z’n drieën mee met de chauffeur en kwamen tot onze verrassing bij een luxe taxi terecht. Blij verrast stapten we in en we reden heerlijk relaxt richting ons appartement. We deden er uiteindelijk 50 minuten over en om 22.30 uur kwamen we aan bij de receptie van het appartementencomplex.
   
Na ingecheckt te hebben, werden we door een man naar ons appartement toe gereden. We waren alledrie best wel moe en gaar en het hele verhaal wat ze bij de receptie tegen ons ophingen, wisten we geen van drieën meer. Was dit nou het appartement waar we de rest van de dagen zouden zitten of moesten we weer verkassen? We hadden iets opgevangen van ‘other appartment because there is something with the water in the one you should go to’ of zo iets. We liepen het appartement in en gelijk al de pest in, het licht deed het niet en die man was al weg! Op de tast ging Willem naar binnen en vond uiteindelijk een groepenkast. Na wat heen en weer geschakel, ging het licht aan. Als je moe bent zijn dit géén geintjes, sotsedomme!
 
Gelukkig zag het appartement er verder wel mooi uit, eenvoudig ingericht maar volgens ons nog wel vrij nieuw. Een woon-/eetkamer met terras, een klein keukentje, twee slaapkamers met eigen terras en een badkamer. We moesten wel water hebben want het water uit de kraan was niet echt lekker. Zelfs niet nadat het gekookt was. De koffie kreeg er een nare bijsmaak van. Willem en ik gingen maar even op "waterjacht". We liepen eerst richting receptie, we dachten daar gelijk maar even te vragen of we nu in dit appartement bleven ja of nee. Ze vertelden ons daar dat we hier gewoon konden blijven. Water konden ze ons niet aan helpen maar ze verwezen ons naar een bar die een eindje verderop zou zitten. Wij die kant op maar we konden het niet vinden. Uiteindelijk uit een automaat maar een paar flesjes water gehaald. Morgen eerst boodschappen doen dus. Om 01.00 uur gaan slapen.
 
Donderdag, dag 2
Om ongeveer 08.00 uur werden we wakker. Willem had al water en broodjes gehaald. Na het ontbijt zijn Willem en ik richting de receptie gegaan om de huurauto te halen. Die zou om 10.00 uur afgeleverd worden maar om 10.30 uur waren ze er nog niet. Aan de receptioniste gevraagd om te informeren en na een aantal telefoontjes bleek dat ze bij het verkeerde appartement stonden, het appartement waar we eerst heen zouden gaan. Om 10.50 uur waren ze er eindelijk met onze tuut voor de komende week, een Renault Clio. We moesten mee naar het kantoor om de papieren in orde te maken. Het was best een eindje weg en we dachten al "hoe vinden we dit in godsnaam terug?". Om 11.25 uur waren we eindelijk terug bij het appartement, we hadden het toch redelijk snel gevonden, geloof ik maar één keer verkeerd gereden.    

Onze huurauto
   

Na nog een bakkie koffie zijn we om 12.30 uur een ritje gaan maken. Een beetje in de buurt om een indruk te krijgen waar we zaten en wat er zoal te doen was in de buurt. We zagen al prachtige baaien en wat is die zee toch mooi met al die verschillende tinten blauw!! Af en toe gestopt om foto’s te maken en om op een terras wat te eten en/of te drinken. We kwamen op een gegeven moment op een terras terecht bij een schitterende baai. Hier stond toch, ondanks de mooie zonnige dag, een ontzettend stuk wind. Wel even wat gedronken en gek gedaan, maar daarna toch maar snel weer weg, uit de wind! Als je hier echt op vakantie zou zijn dan had je heel wat hemden nodig!
 
Bij een grote supermarkt hebben we laat in de middag nog even boodschappen gedaan en om 18.30 uur waren we terug in het appartement. Ma was heel erg moe, waarschijnlijk van de reis gisteren en het was natuurlijk ook best laat geworden voor haar. Ze had geen puf meer om weg te gaan en is er lekker vroeg ingedoken. Willem en ik zijn samen even naar Cala d’Or gereden. We hebben bij Wimpy’s een broodje hamburger en een patatje gehaald en zijn lekker een stukje gaan lopen door de winkelstraten. We kwamen op een gegeven moment in een straat terecht waar alleen maar restaurantjes en barretjes zaten. Het zag er heel gezellig uit. We werden nergens aangesproken omdat we nog met ons patatje van Wimpy’s liepen maar we konden ons voorstellen dat je normaliter overal naar binnen gepraat werd. Bij een Irish Pub hebben we nog wat gedronken en zijn daarna terug naar het appartement gegaan. Om 0.30 uur ook gaan slapen.
 
Vrijdag, dag 3
We stonden vandaag pas om 09.30 uur op. Lekker rustig ontbijten en om 12.30 uur met de auto op pad. We hebben een leuke rit uitgezocht langs de oostkust. Via Felanitx naar Manacor, verder naar Arta waar een enorme middeleeuwse burcht te zien is met goudgele stenen. Na ongeveer 8 km komen we bij Capdepera waar we het grootste en best bewaarde vestingwerk van Mallorca bekijken, het Castillo de Capdepera. We kunnen hier echter niet naar toe want het is alleen te bereiken via een steile trap. We rijden verder en zien bordjes naar een andere vesting en besluiten hier te gaan kijken. Het is de Torre de Canyamel, de grootste van alle verdedigingstorens van Mallorca. Het is een vierkant bouwwerk, niet erg aantrekkelijk. Wat wel leuk was dat we er vogels zagen, wat het voor vogels waren weten we niet, die aan kwamen vliegen en zo tegen de muur plakten! Ook zagen we hier schitterende bloemen en mooie bomen.

Torre de Canyamel
   

We rijden door richting Cala Rajada. Hier hebben we op een terras, met uitzicht over de haven, lekker wat gegeten en gedronken. Nou ja……lekker! Willem had champignons in knoflooksaus besteld maar kreeg garnalen. Wel geproefd maar niet lekker. Hij kreeg later wel de champignons maar door de smaak van de garnalen, smaakte dat ook niet echt meer. Willem is hier nog even lekker een eind gaan lopen om het haventje heen terwijl Ma en ik lekker in het zonnetje zaten te genieten. Weer verder richting Cala Millor via een pas in het middelgebergte, de Coll des Vidries. Een hele mooie weg, veel groen en mooie uitzichten.
 
We komen nu bij Portocristo, hier liggen de Cuevas del Drach. Dit zijn de grootste druipsteengrotten op Mallorca. We waren hier echter te laat maar we besloten wel om hier later zeker nog naar toe te gaan. De weg wordt steeds mooier langs boomgaarden die worden omsloten door muren van natuursteen. De weg gaat nu vlak langs de steile helling van de Sierra de Levante, die hier 350 meter hoog is. Na ongeveer 10 km komen we bij Portocolom met zijn wijdvertakte natuurlijke haven, de grootste cala van de oostkust. En weer die mooie kleuren in de zee, dat is toch zo ontzettend mooi om te zien! En toen terug naar Cala d’Or.   
 
We waren om ca. 19.00 uur terug in ons appartement, gauw even opgefrist, wat anders aangedaan en daarna naar het centrum om een hapje te eten. We werden al snel aangehouden in het Nederlands, bij een restaurant. Het bleek een Nederlandse te zijn die hier al vier jaar dit restaurant runde. We zouden hier normaal niet zo snel naar toe gegaan zijn maar we werden overgehaald door het feit dat ze voor mijn moeder halve porties wilden serveren en ze mocht ook precies zeggen wat ze wilde hebben. Aangezien mijn moeder geen vlees eet en ook niet zo veel, was dit wel erg handig. We hebben lekker gegeten en het was gezellig. Om 23.00 uur waren we terug in het appartement. We hebben nog even de foto’s bekeken die we vandaag gemaakt hebben en de film en we zijn om 0.30 uur gaan slapen.
 
Het favoriete restaurant
   

Zaterdag, dag 4
Om ongeveer 09.00 uur op. Het bleek geen mooi weer te zijn vandaag, veel bewolking. We besloten om vandaag naar de grotten, de Cuevas del Drach, bij Portocristo te gaan. Deze druipsteengrotten zijn in 1896 door de Fransman Edouard Alfred Martel wetenschappelijk onderzocht. Hier ligt het Lago Martel dat waarschijnlijk het grootste onderaardse meer is (177 meter lang, 40 meter breed en 9 meter diep). Dat was binnen dus geschikt om vandaag te doen. Om 11.30 uur gingen we op weg en om 12.00 uur waren we er. We konden gelijk de grotten in. We worden getrakteerd op onwerkelijke decors, gigantische stalagmieten en stalactieten en hele mooie bandera’s.
 
Uiteindelijk kwamen we bij een enorm ondergronds meer. We moesten hier allemaal gaan zitten en toen gingen alle lichten uit. We hoorden toen heel uit de verte muziek komen. Dit werd steeds luider en we zagen toen drie bootjes aankomen die verlicht waren en waar muzikanten opzaten die hele mooie klassieke muziek speelden. Je kreeg zo een sprookjesachtig tafereel, heel mooi. Hierna gingen we weer terug naar boven. We liepen in totaal 2 kilometer onder de grond, door een labyrint van paadjes en tunnels. Een heel eind maar zeer zeker de moeite waard! Mijn moeder hield het ook wonderlijk goed vol al moet het voor haar een hele toer geweest zijn. Maar zoals ze zelf al zei, "als je echt iets wilt, dan kun je het".
 
Het was ondertussen wel weer redelijk goed weer geworden en we konden op het hierbij gelegen terras nog even een bakkie doen. Er liepen hier een aantal pauwen rond en die bleken behoorlijk tam te zijn. Ik had een doosje bij me met een soort stokjes van koek die je in chocolade moest dopen en die verkruimelde ik. De pauwen kwamen het gewoon uit Willem z’n hand eten! Heel leuk en ze deden het ook erg voorzichtig. We zijn daarna weer richting ons appartement gaan rijden maar hebben onderweg nog wel een aantal cala’s bekeken. O.a. de Calas de Mallorca en de Cala Murrada. Om ongeveer 17.00 uur waren we in ons appartement. Even opfrissen en toen naar het centrum om te eten. We kwamen weer in hetzelfde restaurant terecht. Weer lekker gegeten en nog wat gedronken. Daarna terug naar het appartement en om ca. 0.30 uur zijn we naar bed gegaan.
    
   

Zondag, dag 5
Om ongeveer 09.00 uur opgestaan. Het weer was een stuk beter vandaag en Willem en ik besloten om eerst even lekker bij het zwembad te gaan liggen aan de overkant. Ma zou lekker op ons eigen terrasje gaan zitten zonnen. Wij houden het nooit zo erg lang uit, na ongeveer anderhalf uur hadden we er al weer genoeg van. We zijn terug naar het appartement gegaan en om ca. 13.00 uur met de auto op pad gegaan. We zijn richting Santanyl gereden en toen via Salines naar de Platja des Trenc. Ronald had gezegd dat hier een heel mooi strand was en we dachten dit maar eens te gaan onderzoeken.
 
Dat hebben we uiteindelijk niet gevonden maar wel vonden we een heel groot zoutmeer. Hier hebben we een hele tijd staan genieten van de rust, de steltvogels en zelfs drie flamingo’s! Het was prachtig hier en we hebben heel was foto’s geschoten. Om ca. 17.30 uur waren we terug in het appartement. Ma was erg moe, misschien nog van gisteren van die enorme klim in de grotten van Drach, en had geen puf meer om weg te gaan. Ze wou lekker vroeg gaan slapen. Na een lichte maaltijd en een flinke kop thee, is ze dat ook lekker gaan doen. Willem en ik zijn dus samen naar het centrum gegaan om te eten.
 
We waren hier om 20.30 uur en hebben toch weer in hetzelfde restaurant gegeten. Daarna, na wat rondgelopen te hebben, wat gedronken bij een hele leuke bar. Het was helemaal Hawaiiaans ingericht en er zat een hele mooie blauwgele ara. We kregen hele gave cocktails met rietjes van wel een meter lang en we dachten, hier moeten we met ma zeker ook een keer naar toe! Om 0.30 uur waren we terug in het appartement. Helaas moesten we ma nog even wakker maken want ze had haar laatste pillen nog niet ingenomen. Gelukkig viel ze daarna weer heel snel in slaap. Om ca. 1.15 uur zijn wij ook gaan slapen.
 
Heerlijke cocktails
   

Maandag, dag 6
Oei…..laat op vandaag. Het was al 09.45 uur. Eerst ontbeten enz. en om ca. 11.30 uur zijn we op weg gegaan. Vandaag gaan we naar Palma de Mallorca, de hoofdstad. Erg druk hier, na een tijd vonden we eindelijk een parkeergarage. We zijn eerst richting de kathedraal gelopen. La Seu Catedral zoals ze het hier noemen. Enorm groot en heel mooi. Er stonden hier heel was uitgedoste figuren tot een viking aan toe. Toen we verder om de kathedraal heenliepen, hoorden we een man en een vrouw zingen. Het was heel mooi, klassiek maar toch! Ik vond het echt heel zonde dat ze gewoon op straat stonden te zingen voor een fooi. Volgens mij konden ze toch wel wat beters met die stemmen!
 
Vlak bij de kathedraal in een klein zaakje was gegeten en gedronken. Het was voor de eerste keer dat we echt lekkere koffie hadden en we hebben er ook gelijk wel twee gedronken. We zagen hier nog een heel schattig klein hondje, geen idee wat voor een ras het was. Het hondje werd net als een baby vervoerd in een draagzak op de buik van zijn/haar baasje. Het was een echte blikvanger, iedereen bleef staan en moest het hondje even aaien. Hierna nog een beetje door wat smalle winkelstraatjes gelopen waar we hele mooie en luxe winkels zagen. Ja….. en toen op zoek naar de parkeergarage. Willem heeft het uiteindelijk maar gevraagd aan een politieagent want we konden het echt niet vinden! Na nog wat gezoek, die agent sprak gebrekkig Engels dus we hadden het niet zo goed begrepen, hebben we het eindelijk gevonden. 

Even een bakkie…
   

Om ca. 17.30 uur waren we terug in het appartement. Ongeveer een uurtje later zijn we naar het centrum gegaan waar we eerst sigaretten hebben gekocht. Waarom zijn die bij ons toch zo duur? Ik betaalde hier voor een slof Winfield (8 x 30 sigaretten) € 24,00, dat is € 3,00 per pakje. Bij ons betaal je nu al € 42,80, dat is € 5,35 per pakje, voor een slof. Ik heb er gelijk twee gekocht. Teveel eigenlijk om mee terug te nemen maar dat kan me niets schelen. We hebben gegeten bij ons vaste stekkie en hebben daarna bij die leuke bar wat gedronken. Ma had ook een hele leuke cocktail die bestond uit allerlei vruchtensappen en wij kregen met z’n tweeën een heel groot glas met een mix van drank en vruchtensappen. Ze heeft genoten van de cocktail en de papegaai die met die lange rietjes aan het spelen was. Om ca. 0.00 uur waren we terug in het appartement en even daarna zijn we gaan slapen.
 
Dinsdag, dag 7
Vandaag om ca. 09.00 uur op. Het is alweer onze ener laatste dag vandaag en het is helaas weer geen mooi weer. We zijn om ca. 11.00 uur weggegaan en hebben een beetje rondgereden. In het centrum tussen de middag een overheerlijke tosti gegeten en koffie gedronken. Nog wat mooie baaien in de omgeving bekeken en op zoek geweest naar het hotel waar pa en ma jaren terug waren geweest. We dachten het niet gevonden te hebben maar eenmaal thuis kwamen we er achter dat we er toch geweest waren. Ma herkende het alleen niet omdat er zoveel veranderd was. We hadden ook al gehoord dat er in de afgelopen tien jaar ontzettend veel was gebouwd in Cala d’Or.
 
Bij één van deze hotels was Willem een eindje vooruit gelopen en toen maakten ma en ik nog wat mee! We werden ineens aangehouden door twee vrouwen die een anjer aan ons gaven. Ze vroegen hiervoor 1 eurocent voor de baby. Ik dacht eerst, ja dag! Maar toen ik mijn portemonnee pakte om toch maar een cent te geven, werden ze ineens erg brutaal en probeerden in mijn portemonnee te graaien. Ik sloeg gelijk haar hand weg, gaf de anjer terug en we liepen door. Mijn moeder was toch best wel geschrokken. Ik had zoiets van, die trutten! Ja, overal waar toeristen komen, heb je dit soort dingen.
 
Om 17.00 uur moesten we de auto terugbrengen. We gingen dus tijdig op zoek naar de plek. We hadden wel een kaartje gehad maar we moesten toch even zoeken. We waren er ruim op tijd. Een vrouw van het verhuurbedrijf heeft ons weer teruggebracht naar ons appartement. Ja…..en hoe gingen we nu naar het centrum om te eten!!!!! We besloten om lekker toeristisch te gaan doen. Er reed een treintje rond en we zouden gaan vragen of die naar het centrum ging. Dat bleek niet het geval maar we konden wel mee en ze zou ons dan afzetten bij een ander treintje die wel naar het centrum ging. Het was nog een hele belevenis hoor, we hebben er ongeveer een uur over gedaan en zijn wel drie keer langs ons appartement gekomen. Maar goed, we zijn er gekomen. Voor de laatste maal bij ons restaurant gegeten en daarna met de taxi teruggegaan naar het appartement. We waren er om 23.30 uur. Ik ben de koffers nog even in gaan pakken en om 0.50 uur zijn we gaan slapen.
 
Woensdag, dag 8
Ja, en vandaag gaan we al weer naar huis. Lekker rustig opgestaan en lekker ontbeten. En wat bleek, we moesten met onze koffers lopen naar de receptie en het regende echt keihard toen we weg wilden gaan! Willem heeft bij de Spar even snel twee paraplu’s gehaald. We hadden geen zin om als een stel verzopen katten op reis te gaan. Om 11.55 uur vertrokken we vanaf de receptie richting het vliegveld. We waren hier om ca. 13.00 uur. We hebben hier eerst wat gegeten en gedronken (en een sigaretje natuurlijk!) en zijn om 14.15 uur door de douane gegaan. We zouden om 14.35 uur aan boord gaan maar toen was het vliegtuig er nog steeds niet. Het bleek dat ze een hele tijd boven Mallorca hadden moeten rondcirkelen omdat door slecht weer, er een grote achterstand was ontstaan.
 
Uiteindelijk gingen we pas om 16.00 uur aan boord en toen hoorden we dat we een slot hadden van 4 minuten. Dit misten we ook weer maar na contact met de verkeersleiding, mochten we na 9 minuten toch vertrekken. Om ca. 18.15 uur landen we op het vliegveld van Groningen en om ca. 19.20 uur eindelijk op Rotterdam Airport. Dit was een hele rare terugvlucht omdat we al over Rotterdam heen vlogen maar doorgingen naar Groningen en daarna weer terug, erg vreemd! Om 19.55 uur waren we buiten met de koffers. Ma thuis gebracht en toen gelijk door naar huis, naar de poesjes. We waren gaar en wilden lekker douchen. want dat hadden we niet vaak kunnen doen deze vakantie daar we bijna geen één dag warm water hadden.
 
Al met al was het een lekker weekje, met wel tegenvallend weer, maar gezellig! We weten dat Ma ook erg genoten heeft en daar was het ook om te doen, het was haar weekje!!! We hopen dat ze nog lang kan nagenieten als ze er aan terugdenkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten