ESTA-reistoestemming




Als je naar de Verenigde Staten reist met een elektronisch paspoort dat is uitgegeven door een land dat onder het Visa Waiver Programma valt, dan moet je een ESTA-reistoestemming aanvragen. Je dient dit bij voorkeur uiterlijk 72 uur voor vertrek te doen. Hierna kun je nog wel ESTA-reistoestemming aanvragen, maar als je geen toestemming krijgt, heb je wellicht niet genoeg tijd om de benodigde visa alsnog aan te vragen.

De ESTA-reistoestemming vervangt het groene I-94-formulier dat je voorheen aan boord van je vlucht naar de Verenigde Staten moest invullen. Het aanvragen van een ESTA-reistoestemming kost USD 14,00, ongeveer EUR 10,50. De ESTA-reistoestemming is twee jaar geldig. Gedurende deze twee jaar kun je zo vaak als je wilt naar de VS reizen, totdat een of meerdere antwoorden op de JA/NEE-vragen in de ESTA-aanvraag veranderen, of totdat je paspoort verloopt. Een ESTA-reistoestemming wordt meestal onmiddellijk gegeven, maar dit kan ook tot 72 uur duren. Na goedkeuring van je aanvraag voor een ESTA-reistoestemming ontvang je een referentienummer. Bewaar dit referentienummer goed: je hebt het nodig om je ESTA-informatie te wijzigen als je paspoort verloopt.



>>> ESTA-reistoestemming aanvragen.
   
   
    
    

1 opmerking: