Een stukje Amerika in Nederland!!


Vandaag zijn we een stukje Amerika in Nederland gaan bekijken. Een Amerikaanse Diner die geplaatst is in het Koningin Beatrixpark in Almere Stad aan het water!


Het is een echte originele Diner uit 1939, geimporteerd uit Amerika. Het is daarmee ook gelijk het oudste gebouw van de Flevopolder! Diners mogen tegenwoordig niet meer geixporteerd worden uit Amerika omdat het beschermd cultuurgoed is.
De Diner verkeert volledig in originele staat, vandaar dat het ook haar originele naam heeft terug gekregen. Gateway Diner staat voor de toegangspoort tot het verleden, de tijd zoals het was in de jaren '40/'50. Je proeft hier de sfeer uit die tijd met muziek uit de juke-box, milkshakes uit hoge glazen en fantastisch lekkere burgers gemaakt van Black Angus Beef.

We spraken de eigenaar, Martin van der Voort. Hij vertelde dat hij 16 jaar is bezig geweest om een vestigingsplaats te verkrijgen voor de Diner (15 meter lang en 5 meter breed). Hij heeft deze ruim 16 jaar geleden met interieur en al geimporteerd. Na een tijdje in de UK en Duitsland te hebben gestaan is de Diner begin vorig jaar eindelijk geplaatst in het Beatrixpark.Achter de Diner is een pand gebouwd, gebaseerd op een Amerikaanse woning uit 1939, met een spoelkeuken, toiletgroep en een zaaltje; The Blue Plate. Dit zaaltje is multifunctioneel en kan dienen voor feestjes, partijen, vergaderingen en overige bijeenkomsten. Boven dit zaaltje is een bedrijfswoning waar Martin sinds  februari 2010 zijn intrek heeft genomen met zijn gezin.

Hij vertelde dat hij vanaf mei vorig jaar open is maar dat hij er dit jaar pas vol voor gaat. Hij is van plan om diverse evenementen op het gebied van muziek, film en Fancy Fairs te gaan organiseren. Ook zullen diverse autoclubs hier een meeting gaan houden zoals de Heartbeat Corvette Club uit De Meern, de Cruise Brothers uit Den Haag en de King Cruise uit Muiden.

De Gateway Diner is bereikbaar via boot (steiger voor de deur), fiets, lopend en natuurlijk met de auto alhoewel je er niet heel dichtbij kunt parkeren. Parkeren kan op de Muziekdreef / Beatrixlaan, het parkeerterrein links achter de sauna. Je loopt dan rechts het park in, twee bruggetjes over en je bent bij de Gateway Diner.

De Diner is het gehele jaar geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur.
Voor meer informatie over bijvoorbeeld de verhuur van het zaaltje of te houden evenementen, kun je contact opnemen met Martin van der Voort; 036-5300291, gatewaydiner@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten